Creative Beauty, s.r.o.
Otváracie hodiny: Pondelok - Piatok   8:00 - 16:00
Vdýchnite pleti novú iskru

Vdýchnite pleti novú iskru

Žiarivá a svieža pleť? Že neveríte na zázraky? Chyba! Pravidelným používaním správne zvoleného pílingu sa Vám práve takýto ,,menší” zázrak môže podariť. Pílingy sú v kozmetike považované za živé striebro. Dokážu podporovať elimináciu odumretý buniek rohovej vrstvy našej pokožky a tým uľahčujú obnovu epidermy. Následkom tejto takzvanej exfoliácie, respektíve exfoliačného účinku pílingu je, že naša pleť lepšie dýcha a ľahšie prijíma účinné látky z kozmetických prípravkov. Na povrch sa dostávajú jej mladšie bunky, čo spôsobuje, že pleť pôsobí sviežejšie, má peknú ružovú farbu, je jemnejšia a hladšia. A aby boli výsledky používaného pílingu čo najefektívnejšie, je dôležité venovať pozornosť aj nasledujúcim riadkom. Píling môžeme aplikovať 1 až 2 krát za mesiac. Uvedené závisí od druhu prípravku, s ktorým pracujeme a od typu pleti.

POZOR! Po použití pílingu je potrebné vždy po jeho odstránení vyrovnať pH našej pokožky. Účinným prostriedkom je špeciálne vyvinuté kompenzačné sérum, ktoré obnovuje pH pleti. Tú zároveň upokojuje, regeneruje a hydratuje.

V kozmetickom svete rozlišujeme hneď niekoľko druhov pílingov:

Enzymatický píling

Svojím pomenovaním nám napovedá, že jeho hlavnou zložkou sú enzýmy rôzneho druhu (papaín, bromeín a podobne). Enzýmy preto, lebo dokážu narúšať povrchové vrstvy pokožky, presnejšie povedané ceramidovú vrstvu. Na rozdiel od toho mechanického, enzymatický pílingu čistí pleť do hĺbky, prechádza viac do pórov a tie zároveň zmäkčuje. Takto dokáže odstrániť aj prebytočný maz, odumreté bunky a rôzne iné nečistoty. Po jeho použití je pleť kvalitnejšie pripravená na následné ošetrenie. Vedľajším efektom môže byť jemné začervenanie, ktoré je však prirodzeným sprievodným javom, a teda nemusí nevyhnutne znamenať problém. Pri enzymatickom pílingu rozlišujeme jeho formu krémovú, prípadne jemnejšiu gélovú, ktorá je vhodná pre takmer každú z nás. V profesionálnom ošetrení nájdeme gélovú formu enzymatického pílingu v značke Bioline Jató, pod názvom DAILY RITUAL – Exfo Mikrogélový píling. Krémová forma enzymatického pílingu sa nachádza napríklad v maske DAILY RITUAL – Exfo maska a je bohatá na rastlinné látky. Zároveň dodáva pleti spomínaný enzymatický účinok, a to prostredníctvom výťažkov z papáje a ananásu, prášku z ananásu a papaínu. Túto formu masky s exfoliačným účinkom si je možné zaobstarať aj na domáce ošetrenie.

Mechanický píling

Ide o zrniečkovú formu, obsahujúcu rôzne rozomleté kôstky, mandle, piesok, jadierka a iné im podobné čiastky. Jeho schopnosti spočívajú v tom, že slúži na povrchové čistenie pleti. Bežne sa využíva predovšetkým v domácom prostredí. Pri jeho aplikácií, je však potrebné mať na pamäti, že je nevhodný pre aknóznu, suchú až veľmi citlivú pleť. Značka Bioline Jató ponúka na domáce ošetrenie píling pod názvom DAILY RITUAL Exfo Cukrový píling. Tento mechanický píling obsahuje jojobové mikrozrniečka, ktoré pri nanesení na pleť a následnom jemnom masírovaní, vykonávajú mechanickú exfoliáciu.

Kombinovaný píling

V kozmetickom priemysle sa stretneme aj s kombináciou oboch vyššie uvedených pílingov, teda v jednom produkte nájdeme dvojitý exfoliačný efekt: enzymatický a mechanický. Uvedené znamená, že naša pleť bude pri jeho aplikácií prechádzať zároveň povrchovým, ako aj hĺbkovým čistením. Tak v profesionálnom, ako aj v domácom ošetrení značka Bioline Jató ponúka produkt NATURAL BALANCE Fyto Duo Gomáž, ktorý svojím zložením zabezpečuje obe formy pílingu v jednom. (marhuľové jadierka – mechanický píling, papája, ananás, olej zo sladkých mandlí – enzymatický píling).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Telefón: 0908 700 111
Opatovská cesta 10
Vyšné Opátske 040 01 Košice